torsdag den 11. april 2013

INNO+ forslag fra AC: Kompetencer der styrker grøn omstilling

Akademikernes Centralorganisation (AC) har foreslået, at der gøres en indsats for ”partnerskaber mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner med det formål at hæve uddannelses- og kompetenceniveauet inden for de områder og brancher, som skal bidrage til at gennemføre den grønne omstilling”.. ”eksempelvis inden for vand, energi, miljø og affaldshåndtering.

- Og det handler ikke kun om kompetenceniveauet hos akademikerne, men hos alle medarbejdere i virksomhederne. Medarbejderne skal have forståelse for bæredygtig udvikling, ressourceeffektivitet og miljøbeskyttelse.

Forslaget er indsendt som et bidrag til INNO+ processen, som Uddannelsesministeriet har igangsat, med henblik på at få et grundlag for hvor Danmark har et særligt vækstpotentiale.

Omkring 90 erhvervsorganisationer, fagforeninger, universiteter og videninstitutioner har bidraget med over 450 forslag indenfor fem visionsområder, hvor AC's bidrag relaterer sig til området: Et samfund med grøn økonomi.

I samarbejde med bidragyderne sidder Uddannelsesministeriet lige nu og forsøger, at finde frem til et begrænset antal indsatsområder.

Det endelige INNO+ katalog forventes offentliggjort i august 2013.
 
Du kan læse hele AC’s forslag på ministeriets hjemmeside: Klik her!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar